mei 15

0 comments

Coaching voor 55+ mannen?

By Gerard Versluis

mei 15, 2020


Een speciale coaching voor 55+ mannen? Is dat nou wel echt nodig? Volgens sommigen is het al de meest bevoorrechte groep in deze maatschappij. Ach, we klagen niet. En ik denk dat we nog heel veel bij kunnen dragen met onze (levens) ervaring en vaardigheden. 

Indian Summer? Wat een gekke naam.

De Indian Summer (nazomer) is volgens mij het mooiste deel van het jaar. Ergens tussen de zomer en de herfst zijn de bomen het mooist en kun je de mooiste wandelingen maken. En wij 55+ ers zijn ook in de nazomer van ons leven beland. Het is nog lang geen herfst, laat staan winter. Dit seizoen mag van mij heel lang duren en ik wil er dan ook volop van genieten. Ik heb vele jaren als trainer en consultant gewerkt. Met veel energie en passie dagelijks lange ritten gemaakt naar weer een hotel om trainingen te verzorgen. Daar is de lol een beetje van af. Ik heb behoefte aan een andere vorm van kennisoverdracht. Wil anderen helpen om vanuit huis of vanaf bijvoorbeeld een mooie plek in Italië ook waardevolle bijdragen te kunnen leveren. En daar nog een beetje geld mee te verdienen ook. Of een heleboel natuurlijk als je er succesvol mee bent.

Hybride wereld

Ik denk dat we na de coronacrisis iets geleerd hebben. In ieder geval hoop ik dat. We gaan dus niet meer terug naar het pré corona tijdperk maar gaan de goede dingen houden en de vervelende zaken oplossen. Dat gaat volgens mij bijvoorbeeld betekenen dat we niet meer alles op kantoor gaan doen. Alle wat simpelere taakgerichte zaken kunnen we prima thuis blijven doen. Maar alles waar een wat emotionelere lading op zit gaan we na de coronacrisis weer face-2-face doen. Uit onderzoek is gebleken dat precies dat stuk bij mensen het lastigst is om online te doen. Dat gaat dus wat betekenen voor de leidinggevenden en voor hun medewerkers. En daar is coaching bij nodig. Misschien wel jouw coaching.


Gerard Versluis

About the author

55+, man en nog vol energie en levenslust. Ik ben indian-summer-coaching begonnen om vergelijkbare mannen als ikzelf te helpen met de mooiste fase van het leven: de nazomer. Bouw je eigen online (coaching) bedrijf en neem het heft van je leven in eigen hand.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}