online bedrijf starten voor 55+ mannen

mei 18

0 comments

Online in Corona tijd

By Gerard Versluis

mei 18, 2020


Vorige week heb ik een interessante bijeenkomst bijgewoond waarbij een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam onder andere de vraag stelde wat nu wel en niet goed werkt in deze Corona tijd. Het is een wat breder onderzoek maar Corona is er ingebouwd. Waar het eigenlijk om ging is uit te vinden welke zaken we straks willen houden als we weer naar "normaal" terug gaan en wat echt behelpen is gebleken. Een van de vragen die hij stelde was de volgende:

wat-motiveert-medewerkers-het-meest

wat-motiveert-medewerkers-het-meest

‚Äč

Intrinsieke motivatie

Een andere onderzoeksvraag die werd gesteld, betrof de factoren die belangrijk zijn bij intrinsieke motivatie. Uit dit onderzoek komt een duidelijke top-3 naar voren die niet heel verrassend is: groei, autonomie en verbondenheid. Daar volgt natuurlijk weer direct de vraag achteraan: werken deze 3 motivatoren in corona tijd allemaal goed genoeg. Oftewel als je vanuit huis werk is groei dan wel mogelijk. Ook weer niet heel verrassend blijkt dat taakgerichte contact prima werkt vanuit huis (tenminste als er voldoende vertrouwen bestaat) maar dat emotioneel contact veel slechter verloopt. Dating via zoom kan tot op zekere hoogte werken maar voor de emotionele connectie zul je elkaar toch echt moeten ontmoeten en fysiek in de ogen kijken. Zo werkt t blijkbaar ook op het werk. Dat stuk gaan we dus na de corona tijd weer anders organiseren.

Hierop voortbordurend betekent dit het een en ander voor het kantoor van de toekomst. Voor al die taakgerichte zaken die nu vaak in kantoortuinen plaatsvinden, kunnen we net zo gemakkelijk (eigenlijk beter) thuiswerken. Scheelt ook reistijd, files, frustratie enz. Zulke ruimtes gaat dus minder behoefte aan zijn. Aan de andere kant ontstaat er meer behoefte aan emotioneel contact is aparte afgesloten ruimtes waar je ongestoord kunt overleggen en elkaar in de ogen kijken.

studie-naar-het-kantoor-van-de-toekomst

studie-naar-het-kantoor-van-de-toekomst

Kansen voor 55+ mannen

Enerzijds ontstaat er een bedreiging. Veel 55+ mannen hebben op een of andere manier een leidinggevende functie. Kunnen ze deze grote verandering die er aan zit te komen wel aan. Kunnen ze leidinggeven op afstaand? Kunnen ze overweg met de intensievere automatisering, digitalisering en online tools? Aan de andere kant gaan er grote kansen ontstaan. Wie gaat deze mensen die het hier lastig mee hebben begeleiden en coachen? Een mooie kans om je (online) coaching business leven in te blazen.

De voorbereiding moeten nu plaatsvinden om er straks als de hausse er aan komt voorbereid te zijn op deze nieuwe vormen van dienstverlening. Time for action!

Gerard Versluis

About the author

55+, man en nog vol energie en levenslust. Ik ben indian-summer-coaching begonnen om vergelijkbare mannen als ikzelf te helpen met de mooiste fase van het leven: de nazomer. Bouw je eigen online (coaching) bedrijf en neem het heft van je leven in eigen hand.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}